NOTÍCIES

Presentat el cartell de la nova edició de la Festa del Renaixement

Una nimfa n’és l’element central

20 de març de 2012

Tortosa era governada per tres Procuradors, escollits anualment el dia de l’ascensió mitjançant insaculació, un cop jurat el càrrec, unes nimfes els donaven cireres, com a símbol de prosperitat i fertilitat. En la imatge d’aquest any, és aquest ésser mitològic qui pren el protagonisme en el cartell, portant-nos la Festa entre pètals de rosa, mentre darrera, en ombres, es veu l’ambient i la disbauxa de la celebració de la Festa del Renaixement. El cartell conjuga dos dels elements que han impulsat la Festa i que en són fonamentals, el rigor, representat per la nimfa, i la diversió, en les imatges de fons.

Imatge de la Festa del Renaixement

La XVII edició de la Festa del Renaixement tindrà lloc del 19 al 22 de juliol i seguirà amb la tendència d’incorporar nous espais del nucli antic a mesura que es va intervenint sobre aquests o, tal com ha indicat el Procurador de la Festa, Domingo Tomàs, també s’està estudiant la possibilitat d’incorporar les platges fluvials de l’Ebre com a escenari grandiloqüent dintre de la ciutat.

La Festa del Renaixement, ambientada durant el s. XVI, època d’esplendor de Tortosa, s’ha convertit en setze edicions en una de les principals recreacions històriques de l’estat espanyol i en un referent entre les altres recreacions. Amb més de 150.000 visitants i 3.000 persones vestides d’època, durant els dies de la Festa el nucli antic de la ciutat es transforma, convertint-se en una autèntica ciutat de l’època moderna, engalanada amb domassos, banderes o elements florals i amb més 50 espectacles diaris que ens transporten en un viatge en el temps a gaudir de l’experiència, tant pel que fa a les actuacions o l’ambientació, com amb altres propostes tal com el menús d’època del Mengeu de Festa o la Ruta de la Saboga.

Cliqueu per a descarregar-vos el cartell

 

La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005