NOTÍCIES

Ja estan a la venda les entrades dels espectacles de pagament

De l’1 al 30 de juny les podeu adquirir exclusivament online amb descompte

31 de maig de 2016

Enguany us proposem 3 nous espectacles de pagament juntament amb la Taverna d’Enrico, el clàssic incombustible de la Festa del Renaixement. A partir de demà les entrades es poden adquirir per internet gaudint d’un descompte per compra anticipada (fins el 30 de juny).

Teatre, circ, música, humor o clàssics universals del teatre, es combinen en els espectacles que la Festa del Renaixement us proposa per aquesta edició. Gaudiu de les representacions i de la festa en espais singulars de la Tortosa antiga amb els següents espectacles:
 

La Taverna d'Enrico, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.
El buc insígnia de la Festa del Renaixement, on un seguit de personatges pintorescs us mostraran la seva forma de viure, plena d’alegria i humor, això sí sempre, pendents de no fer massa guirigall per no provocar l’autoritat...

Comprar entrada La Taverna d'EnricoMolt Soroll per res EMTT la Companyia 

Una obra amb personatges irrepetibles, dues històries d’amor entrellaçades, una de romàntica i, l’altra, enginyosa i juganera, plena de picabaralles, en una comèdia d’embolics on l’amor acaba triomfant ambientada a la Tortosa del segle XVI.

Comprar entrada Molt soroll per resTaverna Enrico XX Festa del Renaixement

Molt Soroll per no res - XX Festa del Renaixement

                                                                                                                                                                                                                                       

                                                                                                                                                                                                                                              In Commedia Lo TAT
Un noble vidu, fa tot el que pot per trobar esposa que li doni el fill que heretarà la seva fortuna. Un espectacle amb situacions delirants i esbojarrades en el decurs del qual, coneixerem els personatges que conformen aquesta noble i peculiar nissaga familiar.

Comprar entrada In Commediasaltasbancos-petit_641

in-commedia-cartell-petit_632 

 

                                                                         

Saltasbancos Entr’Act

Ja són aquí! Ja han arribat! Veniu a veure els comediants! Veniu a veure els músics! Veniu a veure els mags! Un espectacle delirant en que la gota d’aigua fa vessar el got i tot acaba passant en un ambient festiu i excitant. El públic, encantat, pren part de la festa amb humor i estil. Vine a xalar amb els Saltasbancos!

 

Comprar entrada In Saltasbancos

Venda online al web de la Festa del Renaixement a partir de l’1 de juny, descompte per venda anticipada fins el 30 de juny.

 

MÉS NOTÍCIES DE LA FESTA

La 24a Festa del Renaixement comptarà amb quinze espectacles d'aforament limitat i més de 20 entitats

Del 18 al 21 de juliol, Tortosa viurà una nova edició de la Festa del Renaixement. Serà la vint-i-quatrena vegada que la ciutat recordarà el seu passat, mitjançant una festa de recreació històrica centrada en l'època del segle XVI que mobilitza una part molt important de la població. La Festa del Renaixement implica directament més d'una vintena d'entitats locals, entre colles de cultura popular, col·lectius, entitats i empreses artístiques, que suposen una xifra de voluntaris superior al miler de persones. A més, hi haurà presència de companyies de Portugal, Itàlia, França i la República Txeca, a més de Catalunya i la resta de l'Estat espanyol. A tots aquests cal afegir la resta de persones de la ciutat que es vesteixen d'època, i que acaben de configurar una important carta de presentació turística de la ciutat fora del territori.

 

En aquesta edició, la Festa del Renaixement comptarà amb un total de 15 espectacles de pagament i d'aforament limitat. Alguns, tan clàssics com 'La Taverna d'Enrico', de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, o la 'Cantina Cantorum', del Cor Flumine. Altres s'incorporen al programa, com la companyia francesa Le Théâtre des 33, que representarà 'El Grande Teatro Toboso' a la plaça de l'Absis, o com els que ha preparat, per partida doble, el grup La Companyia, anomenats 'Domus Horribilis' i 'La Mandràgora'. Molts altres repeteixen, i entre aquests, el ballarí i coreògraf tortosí Roberto Olivan no només recupera l'obra 'Meraki', que ja va presentar l'any anterior, sinó que a més n'estrenarà una altra de la mà del ceramista Joan Panisello: 'Socarrel'. La compra d'entrades ja es pot fer per internet a http://entrades.festadelrenaixement.cat o físicament al punt habilitat a la plaça de la Cinta, 3.


Són només alguns exemples de la producció que es genera al voltant de la Festa del Renaixement, i que aquest dijous s'han aplegat a la plaça de l'Ajuntament. Allà s'ha fet la presentació dels espectacles així com de la imatge que il·lustra la vint-i-quatrena edició de la Festa, creada per Alberto Lamote, de l'empresa Globals. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el regidor de Festes, Domingo Tomàs, han donat la benvinguda a totes les companyies i n'han destacat la contribució que fan a la festa de recreació històrica. Roigé ha remarcat que el cartell d'aquesta edició visualitza tots els estaments de la societat tortosina del segle XVI, des de la noblesa fins al poble, passant també pels elements de defensa de la ciutat.


L'alcaldessa ha anunciat, també, el nom del pregoner d'enguany. Finalment, el president del CSIT Bruno Molea, a qui Meritxell Roigé havia convidat la setmana passada durant els World Sports Games, no podrà viatjar a Tortosa per motius d'agenda del govern italià i en el seu lloc s'ha convidat el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo. "D'aquesta manera mantenim l'agraïment que hem volgut fer al CSIT i a la UCEC per haver confiat en Tortosa per dur a terme els WSG fa tot just una setmana", ha detallat Roigé. D'altra banda, l'encarregat d'inaugurar el Taulell al Carrer serà el nou president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, mentre que l'estendard de la Festa enguany serà portat pel col·lectiu de Famílies Nobles, una de les entitats més actives, que "ajuden a fer gran la Festa ja des de la tercera edició", ha insistit l'alcaldessa.


Com a novetats, s'incorporaran espais com la plaça del Platge, al call jueu, escenari d'un dels espectacles; també altres zones com la plaça Gerard Vergés o el carrer Montcada, per on passaran alguns espectacles itinerants, o el convent de Santa Clara. Tot plegat, mentre ja es comença a configurar l'edició del 2020, que suposarà el 25è aniversari. Domingo Tomàs ha remarcat que per a aquella edició, que serà especial, podran incorporar altres espais del nucli històric ara en obres, com la plaça de la catedral, els carrers Sant Felip Neri, Mercè o plaça dels Estudis, o el nou passeig que s'està construint als peus de la Suda.

 

11 de juliol de 2019
La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005