ESPECTACLES

Actes propis

Les cerimònies de l'època

Les cerimònies de l’època són recreades en aquests actes on participa bona part del teixit associatiu local i nombrosos voluntaris i col·lectius, entre ells els mateixos regidors de l’Ajuntament, que es converteixen en els procuradors del segle XVI, i com a tals van vestits.


Són actes amb tota la solemnitat i la pompa que l’ocasió requereix, cada moviment i cada acció forma part d’un elaborat guió on no es deixa res per a la improvisació. Nobles, músics, entremesos i ciutadans formen part de les celebracions, de la mateixa manera com es feia a l’època. Ho podeu comprovar a l’Acte Inaugural, l’Obertura de Portes i el Jurament dels Procuradors, l’Entrega d’estendards a les famílies nobles o la Marxa dels Trasts: mostra d’armes on desfilen les confraries de l’època, encarregades del manteniment i la defensa dels diferents trasts (trams) de la muralla de la ciutat.


Menció a part mereix la Gran Desfilada, el diumenge, darrer dia de la Festa, on participen totes els grups de la Festa del Renaixement. És un autèntic fris vivent del que ha estat la recreació de l’esplendor del segle XVI a Tortosa.

FITXA ARTÍSTICA

Els espectacles participants a l'Acte Inaugural desfilen pels carrers i palces de la ciutat: Bans del Pregoner al so dels gaiters; Abanderadets i tabaleters de la Festa; Fanfara de la Vegueria; Abanderats de la Festa del Renaixement; Els Gegants i la Cort de Bèsties i Terç del vescomte de Castellbó.


 


 

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

La ciutat se’ns mostra amb tota la seva esplendor en una acte entre festiu i solemne que compta amb més de 500 participants dels espectacles sorgits des de la Festa del Renaixement.


Durant l’acte es lliurarà l’estendard de la Festa del Renaixement a l’Associació de Venedors del Mercat, que converteix cada any el Mercat Municipal en un espai ben viu de la Festa del Renaixement.


 

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Cerimònia d’obertura de portes i entrada de les banderes de la Ciutat i de la Vegueria a la Tortosa del s. XVI
Quan les portes del portal del Romeu s’obren, la ciutat entra definitivament al segle XVI i la Festa comença de forma imparable.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Cerimònia de jurament dels Procuradors de la Ciutat, presidida per la Molt Magnífica Procuradora en Cap, Na. Meritxell Roigé i Pedrola.
Rescatat del son dels justos, l’antic jurament dels senyors procuradors es recuperat per portar-nos l’esperit d’una època. Tot seguit es pronunciarà el pregó.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Els procuradors i els representants dels comerciants donen solemnitat a la Festa amb la seva presència. Inaugurarà Lo Taulell al Carrer la Sra. Matilde Villarroya i Martínez, directora general d’indústria del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Cambra de Comerç

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

El Govern de la Ciutat, l’actual Consistori, es vesteix tal com ho feien els magnífics senyors procuradors al segle XVI.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Les famílies nobles de la ciutat ens mostren les seves millors gales

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

La Procuradora en Cap i el Procurador de la Festa atorguen a les principals famílies de la ciutat els seus emblemes.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Tota la Festa amb els seus colors i símbols, i els grups que hi participen, s’obre pas pels carrers de la ciutat.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

La ciutat s’acomiada de la Festa i retorna al present

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA
Preu:
Gratuït
La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005