ESPECTACLES

Ambients del S.XVI

Descubreix com vivien al segle XVI

La ciutat s’engalana com mai, tots els racons són part d’un gran escenari urbà, decorat profusament amb motiu de la celebració de la Festa. Els balcons es cobreixen amb domassos, s’enramen carrers i es guarneixen amb teles, banderes i garlandes. Tortosa recupera l’esplendor del segle XVI i rememora l’època en què era una de les ciutats capdavanteres de Catalunya. Entre els símbols que es recuperen podeu distingir la banderes de la Ciutat, una torre d’argent sobre fons de gules (roig), i la de la Vegueria, l’escut del Casal de Barcelona flanquejat per dues torres d’argent.


L’ambient de la Festa és únic: els ciutadans abillats amb les seves millors gales, passegen, descansen a les tavernes de la Ruta de la Saboga o es diverteixen en els espectacles. Mentrestant, els campaments, vinguts d’arreu, s’instal·len per viure el dia a dia de l’època, treballant oficis, cuinant, o jugant i divertint-se; els palaus acullen interpretacions amb instruments de l’època, com la viola de roda, el llaüt o la tiorba. Tot plegat crea una atmosfera inigualable que ens fa sentir tal com vivia i sentia la gent del segle XVI.

FITXA ARTÍSTICA

El pati del conjunt renaixentista més important de Catalunya sempre impressiona. No podeu marxar de Tortosa sense haver-lo vist.


Lloc: Reials Col·legis

www.tortosaturisme.cat
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA


La falconeria és una antiga art cinegètica pròpia de prínceps i senyors. El Consell ha instal·lat al costat de la muralla medieval una imponent exposició d’aus rapinyaires. 


 


Lloc: pl. del Escorxador
 

www.lafraguadevulcano.es
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA


Al peu de les muralles de la Suda, veniu, mireu, remeneu, trieu i compreu els productes, des dels més quotidians als més exòtics.


 


Recorregut: carrers Ciutat, Croera, Sta. Anna, pl. St. Jaume, Antoni Casanova, pl. Immaculada, Major fins a travessia del Mur
 

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA


A la plaça dels Dolors s’han reunit mercaders i artesans vinguts de tots els racons de la Corona.


 


Recorregut: carrer del Vall, pl. dels Dolors, Nou del Vall i del Replà fins a pl. St. Joan
 

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA


La Inquisició podia torturar els seus reus per aconseguir les confessions que buscaven. Els seus mètodes eren implacables i els mitjans per aconseguir-ho, variats i, fins i tot, imaginatius. Una mostra que us apropa als instruments per aconseguir aquestes doloroses declaracions.


 


Lloc: pl. Dolors
 

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA


La invenció de la impremta de tipus mòbil per Johannes Gutenberg, l’any 1440, significà una revolució en el coneixement i la seua difusió, que deixava de ser d’accés exclusiu d’una elit cultural. Podreu veure com funcionaven les impremtes primitives que generaren aquest salt fonamental en la història de la humanitat.


 


Lloc: plaça dels Dolors
 

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA


Atraccions per als més menuts.


 


Lloc: pl. dels Dolors, pl. Immaculada
 

Preu:
Activitat de pagament
FITXA ARTÍSTICA


Les oques sempre han estat molt bones guardianes i per aquesta raó l’alcaid del Castell s’ha proveït de més de 100 oques per a fer la faena que els seus homes no fan. Però tenen el seu lloc d’assentament a la vora del riu per tal de poder tenir ombra i refrescar-se


 


Lloc: Clos del riu
 

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA


Les millors muntures del Campament de les Cavalleries, a la vostra disposició per sentir-vos talment com a cavallers a la recerca d’aventures.


 


Lloc: Clos del riu
 

Preu:
Activitat de pagament
FITXA ARTÍSTICA

Recuperant l'esperit dels antics comerços del segle XVI, els comerciants treuen els taulells pel centre comercial. 

www.tortosacentre.com
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA


La col·lecció de la Catedral de Tortosa és plena de tresors i obres d’art acumulats al llarg dels segles. Només per visitar l’antic refectori i dormitori dels canonges la visita ja val la pena, però quan vegeu el cadirat renaixentista del cor, us quedareu meravellats.


 


Lloc: catedral de Santa Maria
 

www.visitur.es
Preu:
Activitat de pagament
FITXA ARTÍSTICA


El segle XVI fou una època apassionant de la història de Tortosa. Al Centre d’Interpretació podeu conèixer la Tortosa d’aquell període i els elements de l’època, ja que tots junts conformen la Festa del Renaixement.


 


Lloc: Centre d’Interpretació del Renaixement, c. St. Domènec
 

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

A la vora de la Riba descansen els animals. Vine a conèixer-los i fes un bon passeig. 


Lloc: Clos del riu

Preu:
Gratuït
La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005