ESPECTACLES

Animació i teatre de carrer

Viu situacions de l'època

Des de comediants fins a éssers fantàstics ens podem trobar a la Festa. Poden ser bruixes, tafurs o mercaders; marits despitosos, jugadors calamitosos o alegres ballarines; galiots, fugitius o botxins; joves enamorats o vells gasius. Multitud de personatges poblen el paisatge de la Festa i es mesclen amb els visitants, disposats a sorprendre’ns i fer-nos passar una bona estona.


La millor manera de viure la Festa i fruir dels seus espectacles és passejant per la ciutat. Simplement deixar-se emportar per la curiositat i descobrir l’encant dels racons amagats dins la ciutat antiga es converteix en tota una experiència, amb l’al·licient que probablement més d’un cop us trobareu una actuació que no us esperàveu.


 

FITXA ARTÍSTICA

Ha arribat l’hora de la festa!


I 7 peccati corren lliures pels carrers, despertant les passions, incitant a la de diversió. Amb nosaltres la festa és boja... i eterna!


La ira, la gola, l’avarícia, la luxúria, la peresa i la supèrbia tornaran a passejar lliures


pels carrers a la recerca dels seus adeptes, que de ben segur seran fàcils de trobar enmig de la festa

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Al peu de les muralles destres, cavallers s’enfronten en armes. Lluita d’esgrima escènica amb espases roperes i cuidades coreografies a càrrec del campions d’Espanya en esgrima històrica.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Són la squadra més antiga d’Itàlia i una de les formacions senyeres en l’art de la bandera. Cada any recorren el món amb els seus acolorits estendards, acrobàcies i elaborades coreografies.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Al segle XVI l’artilleria es perfeccionà per deixar de ser un element accessori de la guerra i passar a formar part fonamental en l’estratègia i la tècnica militar.


Una demostració pràctica i didàctica de com era l’artilleria de l’època i el seu funcionament en un espai ben propici, les muralles de les Avançades de Sant Joan.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Un tropa de saltimbanquis i joglars són arribats per entretenir els ciutadans amb les seves arts. Gaudireu del seu domini del circ, amb malabars i equilibrisme, música, narracions d’històries i teatre, però, cada cop els costarà més executar els seus números perquè els artistes es centraran més en altres menesters més de caire amorós.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

A l’Occitània dels trobadors les dones gaudien d’una llibertat i consideració sense comparació a l’època. Les dragones recuperen aquesta tradició i ens porten l’alegria i el bon humor mitjançant el cant, la dansa, l’acrobàcia i la joglaria.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Música festiva i joglars amb una sonoritat inimitable, reinterpreten els antics temes amb arranjaments audaços. Un repertori variat amb peces extretes del manuscrit de Bayoux (s. XII) o de la tradició macedònia en un viatge musical de l’Occident a l’Orient.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Les banderes dels trasts de defensa de la ciutat tornen a onejar de mà dels abanderats, que, amb els seus jocs i coreografies, les alcen ben amunt per delit dels visitants i espectadors. Són l’únic grup d’abanderats de tot l’Estat, amb la particularitat que combinen les seves actuacions amb la música tradicional de dolçaina i tabal.

www.abanderatstortosa.cat
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Una companyia itinerant vinguda del regne de Portugal arriba a la ciutat amb números mai vistos per aquestes contrades. Malabars, acrobàcies, joglaria i dansa en un espectacle ple d’humor.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

La Cucafera és l’element més representatiu del bestiari tortosí, present en les celebracions des de l’Edat Mitjana, quan era portada per la Confraria de Sant Pere dels Pescadors, una de les més nombroses.


Ara també la podeu seguir per Facebook o Twitter, on us va explicant tot el que es pot fer a Tortosa.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Una parella de rodamóns, ignorants i innocents, que el destí ha reunit als camins de la història d’Europa. Vagant amb la seva carreta misserable, famolencs en temps de carestia, evitar la malaltia i els cops, sobreviure, a la fi i al cap, és el seu esdevenir en un món sovint incomprensible per a ells.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Homes forjat en mil batalles, la milícia de Lluís Oliver a Boteller ha servit el seu senyor des de la Serra d’Espadà fins a les bandositats tortosines, sempre disposada a seguir-lo fins les darreres conseqüències.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

La festa de Corpus era una de les més importants del calendari cristià medieval i modern. D’aquí van sorgir els diferents elements que després formaran el bestiari popular. Tortosa té documentada la festa i els seus elements de ben antic, i s’incorporen a la Festa per formar el seguici festiu de la Festa del Renaixement.


 

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

El llegidor de crides de la senyoria anuncia per ordre del Consell General els actes previstos per a cada dia. 

www.4mes1.org
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

L’art de la bandera requereix un llarg aprenentatge amb anys de formació. Els més petits de la Colla es preparen per ser els abanderats del futur.

www.collajovetortosa.cat
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

1516. Ha arribat a oïdes d’Adrià d’Utrech, bisbe de Tortosa i inquisidor general, que el Sant Grial podria haver passat per Tortosa en el seu camí d’Osca a la catedral de València. Serà el Graal que es conserva a València l’autèntic? Els seus agents han vingut per indagar i descobrir que les claus que la ciutat amaga respecte la copa més sagrada.

Preu:
Gratuït
La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005