ESPECTACLES

Espectacles de pagament

En els espais amb més encant

Són obres destacades dins la Festa i que gaudeixen d’una llarga trajectòria. D’entre elles destaca la Taverna d’Enrico, amb Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, un clàssic i una cita ineludible dins la Festa. El resultat d’aquesta combinació entre patrimoni i espectacles és gaudir tant de l’obra com l’entorn, sent l’experiència encara més enriquidora.


Per la seva banda, aquests espectacles també són una bona oportunitat per gaudir dels espais de la Festa. L’encant dels tortuosos i estrets carrers del centre històric son l’aparador de comediants, actors, malabaristes i molts altres artistes de diversa procedència que amenitzen la visita i la converteixen en única.

FITXA ARTÍSTICA

La gran muralla.


En una cantina popular hi trobem bons músics, cantants inspirats, una llimera molt antiga i una nova obra de teatre que portarà les nostres cantineres, Càndida i Còrdula, a prendre decisions radicals! Podrà superar la Cantina Cantorum la terrible crisi dels preus? Trobarem la solució a La gran muralla! Tot acompanyat de cançons de compositors del Renaixement i peces composades per a l’ocasió, en italià, anglès, castellà, francès i català, cantades pel Cor Flumine. Ens trobem a la Cantina!


Venda prèvia d'entrades ebreticket.cat

Preu:
7 euros
FITXA ARTÍSTICA

Dos enamorats desitgen trobar-se un dia, a una hora, en un lloc. Sembla faena fàcil però els rumors, els secrets i els embolics fan que cadascú ho entengui d’una forma diferent. Es troben a la vora del riu o de la mar? A la plaça del poble o a l’església? A la posta de sol o a l’alba? Tot el poble s’uneix en aquesta comèdia: un espectacle coral de diversió, festa, problemes absurds i solucions hilarants.

Preu:
4 euros
FITXA ARTÍSTICA

En un gran sopar de gala corre el vi, corre la calor, corre la imaginació i corren els desitjos dels comensals, presos per l’energia de viure. Veurem la transformació i la metamorfosi dels humans en fades i follets d’una nit d’estiu, uns éssers que faran reals els seus secrets i les seues fantasies, amb la complicitat de les estrelles i la mirada dels espectadors.

Preu:
8 euros
FITXA ARTÍSTICA

Concert a càrrec de l’organista Joan Seguí, organista titular de la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. Durant el concert s’interpretarà Música al voltant de la cort de Felip II durant la Guerra dels 80 anys (1568-1648), mostrant les influències musicals entre els autors més destacats de dos països en guerra. Un envit a la reivindicació d’un nou orgue per a la Catedral de Tortosa. Amb la presència de l’últim organista titular, Rossend Aymí, amb qui podrem, després del concert, establir diàleg.


Venda d'entrades a https://proto-fest.com/ 

Preu:
5 € euros
FITXA ARTÍSTICA

El Vestit Nou del Rei basat en el conte XXXII del llibre "El conde Lucanor" de l'Infante D. Juan Manuel, ( 1330 i el 1335). Sota el missatge de "no té que ser veritat el que tothom pensa que és veritat". Gaudiu d'una divertidíssima història per a xiquets, representada al bell mig d'un campament, on viuen els actors, al Clos del Riu.


Venda d'entrades al mateix lloc de l'actuació 30 minuts abans.

Preu:
3 € (2 € fins a 6 anys) euros
FITXA ARTÍSTICA

Ens transportem a través del temps per viatjar als primers batecs de la polifonia religiosa, que reneix mig mil•lenni després enmig d’un nou paradigma sonor, del qual no sempre podrà desentendre’s. Envoltats per la ressonància dels cants del Cor de cambra Tyrichae, fem una immersió a les primeres polifonies de la música occidental. La incipient polifonia, encara fràgil, surt de la monodia i torna a ella de manera fluctuant. Les veus flueixen entre elles en un contrapunt cada cop més ferm i la seva sonoritat ens porta a un nou paradigma musical, on espai i temps es fusionen en una ressonància sempiterna.

Preu:
6 € euros
FITXA ARTÍSTICA


Enrico Provinciale, el taverner més acollidor de Tortosa, ens ofereix la seua hospitalitat a la plaça Menahem Ben Saruq, al peu de la muralla medieval de Remolins. Un espectacle on tot pot passar, format per personatges inoblidables, murris, marits gelosos, dames de noble bressol, fugitives, artistes i escriptors; això sí, sempre pendents de no fer gaire guirigall per no provocar l’autoritat, però amb la garantia que, sota el sostre d’Enrico, es troben segurs. Un clàssic incombustible de la Festa del Renaixement.


 


A l'entrada de l'espectacle caldrà acreditar el Carnet Jove.

www.tubalespectacles.com
Preu:
11 euros euros
FITXA ARTÍSTICA

Un testament, suposa sempre una mort anterior i en aquest cas, la d'una dama molt rica, tortosina d'origen, però que vivia a Mesina. Els seus desitjos "post mortem" portaran un seguit d'embolics i enganys, tots deguts a l'avarícia i ànsia de poder d'alguns nobles i les necessitats dels més pobres. Un espectacle al pur estil de la Commedia dell'Arte, amb tots els seus personatges més representatius.

Preu:
5 € euros
FITXA ARTÍSTICA

Tortosa l’any 1557. Les grans famílies es disputen el control de la ciutat mentre Òmfal i Saboga sobreviuen com poden als baixos fons. Los privilegis admirables és un espectacle en homenatge a la memòria de la ciutat de l’Ebre, al teatre clàssic, a la comèdia, a la tragèdia i als mites de tots els temps. Un viatge a través de la condició humana on les emocions seran testimonis directes de secrets impenetrables, costums, supersticions i passions ocultes... I és que la història de Tortosa l’escrivien ells, però perdurar en el record estava a les mans d’elles. T’ho perdràs?


 

Preu:
5 € euros
FITXA ARTÍSTICA

Ritmes dissonants, cants roncs, vapors resplendents; entre el gos i el llop, una misteriosa confraria arriba amb el seu misteriós ritual. Els esperits es focalitzen, els cops sords s’apoderen dels cossos i l’energia mística dels mags es fusiona en un trànsit hipnòtic.


La piromància és en el cor d’aquests encanteris en els quals volutes ardents succeeixen pluges de brases i esferes ardents s’evaporen en un esclat encegador. Els sortilegis es van encadenant i s’entrelliguen amb la força del combat, envoltats per la bellesa salvatge de les flames i la poètica de la il·lusió.


 


A l'entrada de l'espectacle caldrà acreditar el Carnet Jove.


 

Preu:
4 euros
La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005